Program Amaçları
 
 
PEA1. Öğrencilere galaksi ölçeğinden atom altı yapılara kadar tüm mertebelerde madde, enerji ve bilginin anlaşılabilir olduğu bilincinin kazandırılması ve araştırmacı bakış açısıyla biliminin daima ilerleyerek derinleşebileceği yaklaşımının kazandırılması.
 
PEA2. Öğrencilere, fiziğin temel teorilerinin anlaşılmasını, bu teorilerin pratik problemlerin çözümüne uygulanması ve bu aşamada gerekli matematiksel yöntemleri ve sayısal teknikleri (bilgisayarı) etkin şekilde kullanım becerisinin kazandırılması.
 
PEA3. Fiziğin özünde deneysel ve gözlemsel kanıtlara dayanan bir bilim olduğu bilincinin kazandırılması ve fiziksel niceliklerin deneysel gözlemini ve ölçümü ile hata analizini, deney sonuçlarını yorumları ve deney ile teori arasında ilişki kurabilme yeteneğinin kazandırılması.
 
PEA4. Fiziğin özgün ve evrensel bir bilim olduğunun farkına varma ve uluslararası literatürü takip etme, eğitim-öğretim ve araştırma alanında uluslararası seviyeyi takip etme vizyonunun kazandırılması.
 
PEA5. Her türlü yazılı ve sözlü ifadede doğru ve güzel Türkçe kullanımının ve uluslararası bilim dili İngilizcede temel okuma anlama, yazma ve konuşma becerilerinin kazandırılması.
 
PEA6. Öğrencilerin grup halinde çalışma becerisi, alanında iletişim becerisi, makale okuma, rapor yazma sunum yapma ve katılımcılık becerileri kazandırılması.